Vi jobber hver dag med å gi ærlige og lønnsomme råd slik at norske bedrifter lykkes med å drive bærekraftig og skape bedre arbeidsplasser. 

Nå ser vi etter en dyktig avdelingleder for vårt kontor i Ålesund som vil løfte Admento og våre kunder inn i fremtiden. 

Hos oss vil du gis tillit og muligheter for å utvikle deg både som fagperson og leder. Som en mindre organisasjon i stor vekst, er det vår styrke at vi både er smidige og endringsvillige. Derfor kan vi tilby deg en unik arbeidsplass med store muligheter for å påvirke din egen arbeidshverdag.

 

Din nye jobb? 

Som avdelingsleder vil du bidra til å forvalte og styrke et allerede godt etablert kontor i hjertet av Ålesund. Du vil være en del av ledergruppen i Møre og Romsdal og jobbe tett med dine kollegaer på tvers av regionen og selskapet for øvrig. Du får ansvar for å både sette og levere på mål, strategier og retningslinjer som sørger for vi holder stø kurs og fortsetter vår gode vekst.

Vi tror du er en person som evner å få med deg folk og som faller under betegnelsen “hel ved”. Admento er en bedrift med over 120 medarbeidere og det er derfor en stor styrke at du er flink med folk, og kan lede med både hodet og hjerte. 

 Kvalifikasjoner og egenskaper vi ser etter: 

  • Solid økonomisk bakgrunn, gjerne fra regnskaps- eller revisjonsbransjen
  • Er komfortabel med å jobbe i fremtidsrettede økonomisystemer
  • Gode lederegenskaper der du ser verdien i dine ansatte
  • Være en rollemodell for våre kjerneverdier og sikre et engasjerende arbeidsmiljø
  • Utviklingsorientert der du stadig ser etter nye muligheter for ansatte og kunder

Dine arbeidsoppgaver vil blant annet omfatte: 

  • Drive en avdeling med fokus på lønnsom drift
  • Lede og utvikle dyktige medarbeidere
  • Jobbe med kunder og lede kundemøter
  • Delta i regionens ledergruppe
  • Samarbeide godt på tvers av våre avdelinger i regionen 

Hva vi kan tilby deg:

Hvis du blir vår nye avdelingsleder, kan vi tilby deg et godt arbeidsmiljø med mange dyktige kollegaer. Du får bli del av et selskap der vi har stort fokus på å levere lønnsomme råd til kundene våre, samtidig som vi skal ha det gøy og utviklende på jobb sammen. Vi har konkurransedyktige betingelser og du vil få en utfordrende og givende rolle i et selskap med store ambisjoner.

Om Admento 

Vi er en gjeng med folk som liker å oversette tall til lønnsomme råd. Admento er et av Midt- Norges ledende økonomihus og tilbyr fagfolk innen regnskap, HR og teknologi. Vi er om lag 120 ansatte fordelt på 15 lokasjoner fra Ålesund i sør til Stjørdal i nord, og har datterselskapene Admento Excess og Orkla Credit. Våre kjerneverdier er aktiv, attraktiv og ordentlig. Vi ønsker aktive medarbeidere som ikke er redd for å utfordre komfortsonen, attraktivitet i form av gode kvalifikasjoner er også viktig – og sist, men ikke minst må du være ordentlig profesjonell og seriøs i jobben din. En sunn og utviklende arbeidskultur står sterkt hos oss. Derfor tilbyr vi blant annet ansattegoder for at folk holder seg aktive – både faglig og fysisk. Hos oss vil du være del av et lag som jobber i partnerskap med kunden, og drar nytte av kompetanse på tvers av alle våre kontorer.

Høres dette spennende ut? Eller ønsker du en konfidensiell samtale? Ta gjerne kontakt med vår samarbeidspartner hos Sperre Rekruttering, Headhunter Frode Siem på tlf 98 21 62 62 eller på e-post: frode@sperrerekruttering.no

Søk enkelt på stillingen HER

For mer info om oss: www.admento.no