Ønsker du muligheten til å være med å forme fra begynnelsen?


XLENT Consulting Group ble etablert i 2005 og består i dag av rundt 550 ansatte i Norge og Sverige. I dag finner du oss i Oslo, Ålesund og på femten lokasjoner i Sverige.

I XLENT arbeider vi sammen med en rekke kunder på tvers av bransjer og sektorer hvor vi leverer alt fra neste generasjon CRM og marketing automation løsninger, digitaliserte helsetjenester, innovative forsikringsløsninger og digitale tjenesteplattformer. Våre konsulenter har sterk forretnings- og teknologiforståelse og jobber i grensesnittet mellom mennesker, prosess og teknologi. Vi har lang erfaring fra prosjekt- og programledelse og smidige leveranser/organisasjoner, kontinuerlige leveranser og produktutvikling. Vi fokuserer på solid og fleksibel arkitektur i de løsningene vi leverer, for å gi stabile og sikre løsninger med lang levetid. Vårt fokus på kvalitet skal kjennetegne våre leveranser.

Vi er opptatt av hele mennesket og er overbevist om at vi presterer best når vi har det bra og får tilstrekkelig med utfordringer. Vi er flinke til å støtte og bygge hverandre opp og utfordre hverandre faglig. Vi motiveres av å tenke nytt og utfordre standarden for hva som anses for å være godt levert. Vår visjon er å skape drømmearbeidsplassen ved å bygge selskapet på autonomi, nysgjerrighet og lidenskap.

XLENT Ålesund er et norsk IT-konsulentselskap etablert i 2022. Sammen med våre kolleger i Xlent Consulting Group er vi totalt 550 ansatte i Norge og Sverige. I dag finner du oss i Ålesund, Oslo og på femten lokasjoner i Sverige. XLENT Ålesund er det nyeste selskapet i XLENT-porteføljen og satser på sterk vekst på det sunnmørske markedet i årene fremover.

Til vårt nyoppstartede selskap ser vi etter en erfaren og analytisk Chief Technical Officer som vil jobbe tett med våre kunder i å avdekke komplekse utfordringer og synliggjøre muligheter og løsninger. CTO vil spille en nøkkelrolle i oppstart og utvikling av selskapet og sikre at selskapet tas i riktig teknologisk retning. Rollen inngår i selskapets ledergruppe.

CTO må ha en strukturert og analytisk tilnærming til utfordringer, og evne til å raskt forstå tekniske detaljer og å danne et oversiktsbilde basert på arkitektur og strategi. Du motiveres av å identifisere og kartlegge kompleks arkitektur, synliggjøre muligheter og alternativer, og å løse utfordringer sammen med utviklingsteam og kunde. Du jobber systematisk for å løse oppgaver på en effektiv og brukervennlig måte. Samtidig har du gode kommunikasjonsferdigheter og evner å forklare og visualisere tekniske problemstillinger og løsninger på en god måte, skaper tillit hos kundene og brenner for å levere god kvalitet og sikre løsninger.

Vi ser etter en erfaren og kunnskapsrik CTO med lang erfaring innen utvikling og implementering av IT-verktøy og strategier fra flere selskaper/bransjer. Rollen krever en selvdrevet og proaktiv person som evner å jobbe strategisk mot ulike kundegrupper og innenfor ulike teknologiske områder. Målet ditt vil være å posisjonere XLENT Ålesund som en tydelig partner i digitaliseringsreisen til våre kunder.

Som XLENT Ålesunds nye CTO vil du få en unik mulighet til å sette ditt eget preg på en nyoppstartet organisasjon hvor kompetanse, engasjement og trivsel står i fokus. Sammen med dine nye kollegaer vil dere sette kurs og videreutvikle selskapet i ønsket retning, og slik bygge deres egen drømmearbeidsplass.

 

Arbeidsoppgaver:

 • Kartlegge og avdekke mulighetsområder hos kundene samt synliggjøre muligheter og digitale løsninger hos dem
 • Bistå kunder i sin digitale strategi og implementering av nye digitale tjenester
 • Veilede team rundt trender, kompetansebygging og tekniske problemstillinger
 • Bidra til at XLENT Ålesund når sine mål med en teknologisk tilnærming
 • Jobbe tett med CEO i etablering av selskapet, strategisk utforming, teknologisk portefølje, kundeinnhenting, etc. med mål om å sikre vekst, lønnsomhet og attraktivitet i markedet

 

Kvalifikasjoner:

 • Bachelor- eller mastergrad innenfor informatikk, data eller tilsvarende IT-utdannelse
 • Solid erfaring innen utvikling, løsninsarkitektur, IT-strategi eller IT-ledelse
 • God forståelse for forretningsprosesser i ulike bransjer
 • God formidlingsevne og evne til å visualisere og forklare kompleksitet på en enkel måte
 • God samarbeidsevne og ønske om å bidra til å bygge proaktive team og organisasjoner
 • Du motiveres av stort ansvar og autonomi, og trives med å få ting til å skje og å skape gode resultater

 

Vi tilbyr: 

 • Unik mulighet i et nyoppstartet selskap til å bygge egen organisasjon og påvirke egen arbeidshverdag
 • Stort ansvar, utfordrende og varierte oppgaver
 • Sterke utviklingsmuligheter og kompetansebygging
 • Sterkt skandinavisk kompetansemiljø innenfor ulike fagområder
 • Partnerskap og gode, markedstilpassede betingelser
 • Kontorlokale i Ålesund sentrum

Har du spørsmål til stillingen, så ta gjerne kontakt med vår samarbeidspartner hos Sperre Rekruttering, Eirik F. Sperre på telefon 92607988 eller på epost eirik@sperrerekruttering.no.

Ønsker du å søke på stillingen, kan du enkelt gjøre det ved å laste opp dine dokumenter HER.